Slovenky v premiérovom slopestyle do finále nepostúpili

11.02.2014 Celý región

Červená Poľana 11. februára (TASR) - Slovenské reprezentantky v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková a Natália Šlepecká nepostúpili v utorok do finále v disciplíne slopestyle na ZOH v Soči. V premiérovej disciplíne na olympiáde obsadila Šlepecká 18. miesto (34,60 bodov), Stromková skončila o dve priečku nižšie (24,40).

V oboch kolách komplikoval pretekárkam situáciu na 635 m dlhej trati so šiestimi prekážkami mäkký sneh, ktorý negatívne ovplyvňoval ich nájazdovú rýchlosť. Výsledkom bolo viacero ľahších pádov v oboch kolách. Najlepšie sa s náročnými podmienkami vyrovnala Kanaďanka Dara Howellová (88,80), ktorá vyhrala kvalifikáciu pred svojou krajankou Kim Lamarreovou (85,40) a Katie Summerhayesovou (84,00) z Veľkej Británie. Naopak, nedarilo sa úradujúcej majsterke sveta Kayi Turskej, ktorá spadla v oboch jazdách a vo finále bude chýbať.

Slovenke Zuzane Stromkovej sa v Extrém Parku na Červenej Poľane príliš nevydarila ani jedna jazda. V tej prvej spadla pri dopade po poslednom skoku. Dvadsatriročná členka klubu Freeski Academy pretočila skok a išla do záklonu, pričom dostala výslednú známku 24,40 bodu a figurovala pred druhým kolom na 17. pozícii. Stromková v druhej jazde pre pomalú nájazdovú rýchlosť zle dopadla na prvom skoku dozadu. Pri druhom dopade stratila palicu a pri treťom skoku spadla, aby následne na súťaž rezignovala.

Ďalšia Slovenka Šlepecká, ktorá od svojho príchodu do Ruska bojovala s chorobou, napokon svoje obe jazdy vzdala po prvom skoku. Tridsaťročná rodáčka z Liptovského Mikuláša sa tak musela uspokojiť s výslednou známkou 34,60, čo na postup medzi tucet finalistiek nestačilo.

Ženské preteky v slopestyle na olympiáde vyvrcholia finálovou časťou o 10.00 h.
 

Vyberte región